חברת Eplus 3D נשארת נאמנה לחזון שלה להנגיש פתרונות הדפסה תלת מימד בהתאמה אישית.
עם קו מדפסות תלת מימד למתכת, Eplus 3D משכה את תשומת לבם של שותפים בעולם הרפואה שעושים שימוש יוצא דופן בטכנולוגיה הזו.
אחת החברות שמובילות את השינוי בתחום הייצור והשתלת שתלים רפואיים היא MANTIZ.
MANTIZ עושה שימוש במדפסת התלת מימד למתכת EP-M260 של Eplus 3D לייצור כלובי טיטניום מודפסים בתלת מימד לשימוש בניתוחי שתלים. כל תהליך עיצוב השתלים מתבצע בתוך החברה עצמה על ידי MANTIZ.
הכלובים מעוצבים בהתאמה אישית לפי מפרט ליעילות השתל הכולל גודל, חומר, צורה ונקבוביות. העיצוב הסופי של הכלובים מועלה לתוכנת המדפסת ומוכן להדפסה. באמצעות שטח ההדפסה הגדול של MANTIZ ,EP-M260 מסוגלים להדפיס מעל 50 שתלים בודדים בבנייה אחת כאשר לאחר ההשתלה, העצם והרקמה מסביב מתחילים להתאחות עם השתל וליצור מבנה יציב בעמוד השדרה של המטופל.
הונגוון יון, ממציא מערכת הכלובים PANTHER המודפסים בתלת מימד ו-CTO בחברת MANTIZ אמר: “סיימנו את הפיתוח של כלובי טיטניום נוספים המודפסים בתלת מימד ומשופרים בעזרת מדפסת המתכת .
מדפסת תלת מימד EP-M260 תוצאות הבדיקות המכאניות מוכיחות את בטיחותם ותפקודם של השתלים שלנו. ממוצע הנקבוביות הסגורות (פרוזיביות) של החלק המוצק מטיטניום המודפס בתלת מימד הינו 3%, מה שמוביל להאצת חיבור חלבונים ותאי גזע מזנכימליים להתאחות העצם”.
תהליך עיצוב והדפסת תלת מימד של השתלים
רק לאחר סדרה של בדיקות מכניות, ניתן ליישם את הכלוב בניתוח. נכון לעכשיו, ה – PANTHER כבר יושם בטיפול חולים.
היתרון של הדפסת כלוב מטיטניום:
PANTHER נוצר כדי לייעל את צמיחת העצם בניתוחי עמוד השדרה, עם ממוצע גודל נקבובית של 630-730 מיקרומטר על פני השטח במגע עם לוחית הקצה של גוף החוליה וממוצע טווח נקבוביות חלקי רשת של 70%-80%.