נברשת מודפסת בהדפסה תלת מימד “הדרון” מתעלה על מנורות תקרה קונבנציונליות

היווצרות הדרון

בהשראת העיצוב הגיאומטרי של פולי-הדרונים, בן מיקוס, מעצב ואדריכל עטור פרסים יצר את הנברשת הדרון עם אשליה שמטעה את העין. ניתן להסתכל לתוכו ודרכו מבלי לראות את מקור האור שבתוכו. התכסיס הגיאומטרי הזה גורם לנברשת הדרון להיראות כאילו הוא זוהר מבפנים.

מיוצר מחומר הגלם BigRep PLX סיב שקוף, הקירות המודפסים דקים יותר בקצוות ומוטים בצורה מדויקת כך שהאור משתקף פעמיים ויוצר זוהר גרדיאנט מבהיר לכהה. כמעט באופן קסום, האור אינו בוהק ואינו מלווה בצללים.

“הרעיון למתקן הזה התחיל מהצורה של פולי-הדרון, אובייקט תלת-ממדי רב-פנים, שיש לו צורה מעניינת מאוד שלוקחת על עצמה עקומה טבעית. כמו קליפת צב, או עין של חרק, או כדורגל, כל הדברים האלה מבוססים על פולי-הדרונים שבהם העקומה משתנה בין משושים למחומשים” הסביר בן.

במודל פרמטרי, הוא היה מסוגל לשנות ולכוונן בזהירות את הזוויות של כל משטח כדי להשיג את התוצאה המושלמת.

“אני דיגמתי את הדרון בצורה פרמטרית כך שניתן לשלוט בזווית כל המשטחים בזהירות ובדיוק כך שלא ניתן לראות את הנורה, לא משנה מאיזה כיוון מסתכלים על המתקן.”

הדפסה תלת מימד מאירה את הדרך

האב-טיפוס של בן הודפס בהצלחה באמצעות המדפסת תלת מימד הגדולה BigRep STUDIO. הבחירה בחומר הגלם PLX, ביו-פלסטיקה הידועה בטבעה האקולוגי ובאיכות המשטח שלה, הייתה בחירה מכוונת.


“האיכות היוצאת דופן של המשטח שהושגה על ידי ה-PLX של BigRep הייתה החלק הטוב ביותר. וזה הפילמנט היחיד שאינו מורכב ממוצרי נפט, שזה היה פלוס גדול בשבילי.”

תהליך ההדפסה תלת מימד מציג אתגרים משלו, במיוחד בהשגת הדפסה תלת מימד של חלק אחד עם מרקם מפוספס וצורה מורכבת. נפח ההדפסה הגדול של מדפסת התלת מימד BigRep STUDIO היה חיוני ליצירת העיצוב המורכב בגודל מלא של 18 אינץ’ רוחב ו-12 אינץ’ גובה, תוך מתן אפשרות להתנסות עם חומרים שונים לפני הבחירה הסופית ב-PLX. בהשראת שיטות גימור שונות לאחר ההדפסה, בן התנסה בציפוי המתקן עם חומר אטימה מבוסס קרמיקה כדי להשיג מראה מט.

עיצוב תעשייתי אמיתי מונע ע”י פונקציונליות

העיצוב של הדרון אינו רק נעים מבחינה אסתטית אלא גם מאוד שימושי. החלק מעוצב לתלייה באמצעות סוגר פנימי הממוקם בתוך התמיכה המרכזית של המתקן. ניתן לחבר ולנתק את החלק בקלות ללא צורך במחברים, דבק או חומרה נוספת. בן הסביר “כל החלק מונף למעלה, ניתן לסיבוב של 60 מעלות, ואז יוצא דרך מין חריץ תלת-נקודתי בחלק העליון של המתקן”.

רכיב מותאם זה הוא דוגמה מצוינת לאיך עיצוב לייצור בהוספה יכול לשלב רכיבים למוצרים טובים יותר הדורשים פחות הרכבה.

תפריט נגישות

Get our Catalog

השיגו את הקטלוג שלנו

טכנולוגיית הדפסת תלת מימד מחוללת מהפכה בתעשיות מרובות בכך שהיא אפשרה השגת מטרות מהירה, התאמה אישית וייצור חסכוני.

  •  התחום הרפואי ממנף הדפסת תלת מימד ליצירת שתלים ספציפיים למטופל, תותבות ואפילו רקמות ואיברים מודפסים ביו.
  • בתעשיית הרכב, מדפסות תלת מימד מייצרות חלקים ורכיבים מורכבים, מאיצים את מחזורי התכנון ומפחיתים את עלויות הייצור.
  • חברות תעופה וחלל משתמשות במדפסות תלת מימד לייצור חלקים קלים ועמידים העומדים בתנאים קיצוניים, ומשפרים את ביצועי המטוסים.
  • בתחום האופנה והתכשיטים, הדפסת תלת מימד מאפשרת עיצובים מורכבים ויצירות מותאמות אישית.
  • תעשיית הבנייה נהנית ממדפסות תלת מימד על ידי בניית מבנים שלמים בדיוק ובזבוז חומר מופחת.
  • תעשיית המזון משתמשת במדפסות תלת מימד כדי ליצור עיצובים אכילים מורכבים וארוחות מותאמות אישית, מה שמשפר הן את המצגת הקולינרית והן את הערך התזונתי.
  • באנוברסיטות ומכללות משתמשים בהדפסת תלת מימד כדי לספק חוויות למידה מעשית, ועוזר לתלמידים לדמיין מושגים מורכבים בנושאים כמו הנדסה וביולוגיה
  •  בתעשיית הבידור משתמשים במדפסות תלת מימד ליצירת אביזרים ותלבושות מפורטים לסרטים והפקות תיאטרון.
  • מוצרי צריכה: ברווחים מהדפסת תלת מימד בהתאמה אישית, מהנעלה ועד לרהיטים בהזמנה אישית.
  • תחום האנרגיה בוחן הדפסת תלת מימד ליצירת רכיבים יעילים ומותאמים יותר לפתרונות אנרגיה מתחדשת. היישומים הפוטנציאליים של הדפסת תלת מימד הם עצומים וממשיכים לגדול ככל שהטכנולוגיה מתקדמת.

לסיכום: הרבגוניות והיעילות של הדפסת תלת מימד הופכות אותה לנכס בעל ערך על פני מגזרים מגוונים, מה שמניע חדשנות ומשפר את יכולות הייצור.

השקות מוצרים חדשים השנה בתערוכת Formnext – Where ideas take shape

אירוע בינלאומי מוביל בתחום הייצור בהוספה והדפסת תלת מימד, אשר יתקיים בפרנקפורט בין התאריכים 19-22 בנובמבר 2024.

לכרטיסים ושמירת מועד לפגישה אישית בתערוכה ולקבלת פרטים נוספים, ניתן להירשם בקישור הבא: